Ny revison af Napster

Denne her forbigik desværre min næse, mens jeg lavede andre ting, så her kommer den lidt forsinkede nyhed om den nyeste opdatering af Napster:
Napster er nu kommet i en revideret udgave 2.0 Beta 7.

Mens den forrige Beta 6 bød på kun et par (men gode) tilføjelser til programmet, såsom “instant message”, byder Beta 7 på en del nye visuelle opdateringer, såsom en indbygget browser / HTML interface under “home” knappen. – Og så det vi alle et eller andet sted havde forventet snart dukkede op: Ads… Yep, reklamer. De fleste af nettets brugere er snart også ved at have opbygget en sund banner-immunitet. I know I have.

Mere webberi findes under den nye fane kaldet “Discover”, som er essensen af Napsters New Artist Program (som meget passende er forkortet og døbt “NAP”). For at gøre en lang forklaring kort, fungerer dette lidt ligesom MP3.COM. Nye kunstnere bliver promoveret gennem deres lokalt hostede MP3 filer, og man kan så søge på kunstneren gennem Napster på den konventionelle vis, eller gennem genrebestemmelse. Som endnu en nyhed, bliver man under “chat” fanen præsenteret for en opfordring fra Napsters CEO Hank Barry, for at samle Napster brugere til at stå sammen mod det onde imperium som kaldes pladebranchen, gennem en direkte henvendelse til senatet. Åh-ja, de skøre amerikanere…

Den feature som alle venter mest på, kan jeg dog afsløre heller ikke er blevet implementeret i denne version: Det er stadig ikke muligt at vise mere end 100 resultater pr. søgning. Damn.
Stabiliteten af den nye Beta, har jeg af tidsmæssige årsager ikke haft mulighed for at undersøge til bunds.

Med revisionen er fulgt en fuld opdatering af deres site, som nu er en del mere informativ og væsenligt mere bruger-orienteret. Med de mange sagsanlæg på halsen, er det dog heller ikke så sært at sitet har ligget brak i så mange måneder som det har.
I samme forbindelse kan jeg nævne, at sitet også har opdateret nyt omkring deres førnævnte New Artist Program, som uden tvivl er et flot og yderst henrivende stunt for at holde advokaterne fra dørene, og gennemhulle eventuelle sagsanlæg med Napster’s hensigt og profil som grundpiller.
Endnu et flot PR-nummer som RIAA sikkert er usandsynligt henrykte over. 🙂

– Og ikke nok med dette… De har simpelthen også allieret sig med selveste frontmand Fred Durst fra nymetal-bandet Limp Bizkit, som har givet Napster sponser-rettighederne i forbindelse med deres “Back to Basics Tour” med bl.a. Cypress Hill i US i Juli og August. Fred er ikke just kendt for at være klassens stille dreng, så det skal uden tvivl nok gå hedt for sig, når den prominente herre begynder at stille sig op på andre kunstneres vegne og proklamere Napsters fremme.

Hent Napster Beta 7 på www.napster.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.