Hearthstone – Tavern Brawl

ipad_wallpaper1920x1200For et års tid siden skrev jeg en begejstret anmeldelse af Hearthstone: Heroes of Warcraft. Blizzard har ikke ligget på den lade side, siden de udgav det, og i skrivende stund er der udkommet tre udvidelser til den oprindelige udgave af spillet. Curse of Naxxramas og Blackrock Mountain har tilføjet 61 nye kort til spillet, som man får adgang til ved at købe sig adgang til de to udvidelser. Udover det er der også udkommet en større udvidelsespakke, der hedder Goblins vs Gnomes. Denne pakke indeholder 123 kort. Disse kort får man adgang til ved at købe pakker med fem kort i ad gangen, præcis som det er tilfældet med kortene fra den nu klassiske serie af Hearthstone-kort.

Der er altså masser af nye kort at spille med, men det har samtidig været mere småt med udviklingen i den måde, selve spillet Hearthstone fungerer på. Med udgivelsen af Curse of Naxxramas og Blackrock Mountain blev der tilføjet en række singleplayermissioner, man skal gennemføre for at få adgang til de kort, der følger med udvidelserne. Multiplayerdelen, der er hjertet i spillet, har ikke ændret sig – før nu. I juni 2015 lancerede Blizzard Tavern Brawl, hvilket har fået mig til at vende tilbage til spillet. Jeg har ellers ikke spillet meget Hearthstone i år, slet ikke i forhold til i 2014.

Spillets primære spilfunktion, hvor man spiller om at komme op ad en rangliste, var blevet kedeligt. Selvom deckvariationen på rangstigen aldrig har været større, kørte jeg død i det. Jeg gad heller ikke bruge guld på at spille Arena-kampe mere, og spillets såkaldte “casual-mode” hvor man i teorien kan teste nye decks af uden at være bange for at dratte langt ned i tabellen, har aldrig sagt mig det store. Jeg har savnet et eller andet inticament til at starte spillet op, der ikke forudsætter, at jeg har adgang til de nyeste kort, eller gider bruge tid på at bygge et Arena-deck. Og svaret kan meget vel være Tavern Brawl.

Tavern Brawl udmærker sig ved at være en spilfunktion, der ændrer sig fra uge til uge. Hver onsdag eftermiddag klokken 17.00 starter der en ny “brawl” op. Den kører til klokken 06.00 mandag morgen, hvorefter den lukker ned og bliver afløst af en ny et par dage senere. Der har i skrivende stund været fire forskellige regelsæt i spil, og selvom de ikke alle har været lige underholdende, har de alligevel gjort, at jeg har spillet væsentligt mere Hearthstone den seneste måned, end jeg gjorde hele foråret.

Først og fremmest får du én kortpakke (med klassiske kort), når du vinder din første sejr under det nye, ugentlige regelsæt. Derudover er selve reglerne et friskt pust af den slags, jeg kan mærke, at jeg virkelig har gået og savnet i spillet. De fire forskellige regelsæt, der har været i den første måned, har været unikke på hver sin vis, og til første udgave af Tavern Brawl havde Blizzard bygget to helt unikke dæk (med lige så unikke helte), man fik lov til at prøve kræfter med. Du kan se, hvad det hele gik ud på i nedenstående video.

Kender man lidt til Hearthstone, kan man se, at spillet på den ene side følger de gængse regler, men på den anden side afviger det en hel del fra den form for Hearthstone, vi har været vant til. Og for mig betyder det, at jeg har genfundet glæden ved spillet. Der er endelig et sted, hvor jeg ikke skal bygge et deck, der passer ind i de faste regler, og hvor kan kæmper en endeløs kamp for at stige i graderne. Det er her langt mere vigtigt faktisk at bygge et sjovt deck og se, hvordan det vil klare sig mod modstandernes opfindelser. For nu har to af Tavern Brawls regelsæt krævet, at man selv byggede deck (af de kort man selv ejer) mens de to andre regelsæt har givet en adgang til decks, Blizzard har bygget. Mit eneste ankepunkt er faktisk, at man ikke har adgang til alle de kort, der er med i spillet, når man selv bygger decks. Jeg ejer langt fra alle kort i spillet og kunne godt tænke mig at prøve dem af på forskellig vis. Her kunne Tavern Brawl være nærliggende.

Det afholder mig dog ikke fra at logge ind hver uge. Jeg spiller Hearthstone af nogle helt andre årsager, når jeg giver mig i kast med Tavern Brawl, og jeg har indtil nu haft langt flere sjove end kedelige oplevelser med at spille mig igennem de forskellige regelsæt, Blizzard har skruet sammen. Det er ikke til at vide, hvor længe de kan holde dampen oppe, men sidder du og mangler en årsag til at starte spillet op igen, kan det være, at Tavern Brawl kan lokke dig tilbage i folden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.