TIS-100

4 out of 6 stars

Jeg har fundet en gammel computer. Jeg er ikke helt sikker på, hvornår den er fra – 70erne, måske. Muligvis er det en russisk efterligning af et vestligt produkt. Måske er det noget helt andet.

Den er defekt. Der burde vistnok være en hel masse hjælpefunktioner indbygget i den. Det er i hvert fald beskrevet, hvordan de burde virke, hvis de var der, men de er der ikke. Nå, jeg har fundet en manual på nettet. Den burde gøre mig i stand til at få repareret hjælpefunktionerne. Det lader til at computeren bruger et ret simpelt assembler-instruktionssæt til sine 12 parallelle programnoder. Det burde jeg kunne overskue og så skrive hjælpefunktionerne selv.

2015-08-15 22_18_54-TIS-100

Første opgave var at skrive koden til noget af computerens self-test-diagnostic-værk. Det var simpelt nok. Men det er møgærgerligt, at en del af programnoderne lader til at være i stykker… hmm… Der er en debug-knap i en af dem… Lad mig lige se nærmere på det.

2015-08-15 22_22_44-TIS-100

OK. En tidligere ejer lader til at have skrevet dagbog inde i nogle af programnoderne. Belastende. Jeg må se om jeg ikke kan få ting til at virke ved at programmere mig vej rundt om hans tosserier.

TIS-100 er et assembler-programmerings-spil. Der er en række opgaver, der skal løses i simpel assembler-kode, og efterhånden som man løser dem, får man adgang til flere, sværere opgaver og flere brikker til fortællingen om Randy, den tidligere ejer, og hans forsøg på at finde ud af, hvad pokker TIS-100 er for en maskine og hvor den kommer fra.

Man kan hoppe lidt frem og tilbage i opgaverne, så hvis en af dem er for irriterende en tilfældig tirsdag nat kl 01.30 (hvor jeg burde være gået i seng…), så er der nok en anden, der er mere overskuelig.

Er du en gammel kodekarl, der får blussende kinder ved tanken om at optimere et stykke programkode, så du lige sparer 3 clockcycles ved at fordele arbejdet over to yderligere parallelle programnoder, så bør du afgjort finde pengene og købe TIS-100 på Steam. Er du helt blank på programmering og har det aldrig interesseret dig, hvad der sker længere nede i din computer end i Windows’ registreringsdatabase, så er det nok ikke lige noget for dig.

Jeg er fanget i det monokrome lys og skal helt klart lige løse den næste opgave, når jeg er færdig med denne anmeldelse. Køber du spillet, så friend mig gerne på Steam (brugernavn RockBear). Man kan ikke se sine venners løsninger, men man kan se hvor mange noder og clockcycles de bruger. Mine programmer er langt fra optimale, så jeg kan godt tåle at blive presset lidt af jer andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.