Deponia

4 out of 6 starsdeponia_wide

Skrotpladser kan være spændende nok. Bare man ikke er nødt til at bo på en. Og specielt ikke hvis skrotpladsen er hele ens planet!

Planeten Deponia er ikke lige den destination, der står øverst på rejsemagasinernes lister over “Steder, du skal besøge, før du dør”. Faktisk er det meste af planetens overflade dækket af et tykt lag af affald, som trods al logik er beboet. De fleste indbyggere er såmænd tilfredse nok med deres tilværelse, men det gælder bestemt ikke vores helt, Rufus.

Hans største ambition er at komme væk fra den kedelige skrammelbunke, han bor på, og flytte til et sted, der er mere passende for en mand med hans evner og intelligens. Desværre for ham er det sted, han vil flytte til, Elysium, langt oppe i skyerne over planeten, og de modtager færre asylansøgere end Saudi Arabien.

Rufus har derfor efterhånden forsøgt at snige sig ovenpå flere gange, på den ene mere vanvittige måde efter den anden, uden resultat. Hans evner som flugtkonge lever nemlig ikke rigtig op til hans manglende selvkritik, og ikke alene går hans planer altid i vasken, han har efterhånden lagt sig ud med alle andre i det lille samfund, som er ret trætte af hans evindelige katastrofale planer og mangel på selvindsigt.

Ikke mindst hans eks-kæreste, Toni, som han stadig bor hos.

Med lidt hjælp fra dig, spilleren, lykkes det dog endelig for Rufus at komme til Elysium, hvor han møder pigen Goal. Det varer dog ikke længe før både han og Goal er nede på Deponia igen, og Goal ligger i koma. Hvad nu, Rufus?

deponia-14249
Goal hviler ud efter at være faldet hele vejen fra Elysium. Hun har vist ikke taget meget skade, men vågne, det gider hun ikke.

Deponia er et ganske traditionelt opbygget point-and-click adventure (eller point-and-tap, som her på iPad). Man kan hurtigt få vist, hvilke steder man kan trykke, og for hver af dem kan man så enten bare se på stedet eller genstanden, samle den op eller aktivere den, eller benytte en af ens items på det.

Alting fungerer som man kan forvente, og de logiske opgaver er ikke alt for langt ude. Med lidt trial-and-error kommer man hurtigt videre i spillet, der har en ganske fornuftig længde, mediet taget i betragtning. Eneste ankepunkt er, at der til tider er adskillige at trykke på (vist med skruer på skærmen) lige ved siden af hinanden, og jeg havde til tider svært ved at ramme det rigtigt med mine pølsefingre.

På trods af alt skraldet er der egentlig meget hyggeligt på Deponia.
På trods af alt skraldet er der egentlig meget hyggeligt på Deponia.

Grafikken er ganske flot og indbydende, men der er ikke ofret megen tid på animationen. Det er til gengæld nogle udmærkede voice actors, der lægger stemmer til de forskellige, mærkelige personer på Deponia, også i den engelske udgave (spillet er lavet af Daedalic Entertainment, der er tyske).

Alt i alt et hyggeligt og gennemtænkt adventure-spil, der ikke byder på noget nyt, men som vil falde i de fleste point-and-click fans smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.