Tenchi Muyo! Ultimate Collection

5 out of 6 stars
Hvis Disney tog en masse stoffer, kastede moralkodeks og politisk korrekthed ud af vinduet, ville de sikkert ende op med noget lignende Tenchi Muyo.

Tenchi Muyo er såkaldt anime – udsprunget af den japanske Manga-kultur (tegneseriehæfter og -bøger), som er uforståelig stor i Japan – over en trediedel af alle bog- og bladudgivelser er manga. Det er således naturligt, at anime-udbudet (tegnefilm) også er enormt. Her i vesten har vi Disney og et par småstudier (Don Bluth, Dreamworks m.fl.) – i Japan er der dusinvis. I vesten er vi vant til én afsluttet film som f.eks. Mulan, hvor man i Japan udgiver anime i serieform; det er normalt at en populær serie løber op i 30+ afsnit.

Mange kender sikkert Akira og Ghost in the Shell som er blandt de få gode anime, man har kunnet opstøve på videobånd her i Europa. DVD-afspillere retter alvorligt op på den situation, da der findes et veritabelt overflødighedshorn af Anime på DVD, med de ekstra features, der naturligt følger med. Markedet er svært at gennemskue, da gennemsnitsdanskeren aldrig har hørt om Sailor Moon, Ranma 1/2, Dragonball Z og alle de andre – brug derfor god tid på at surfe rundt og læse anmeldelser (check links efter anmeldelsen) inden du køber dig fattig (hvilket er meget let!). Isoleret får Akira og Ghost in the Shell seeren til at opfatte Anime som fremtids-cyberspace-thrillere, men Anime er lige så varieret som skønlitteraturafdelingen af dit lokale bibliotek.

Selvfølgelig skal vi i onsen.

For at forklare, hvad Tenchi Muyo er, vil nedenstående indeholde en stor mængde spoilere. Nu er du advaret.

Tenchi Muyo handler (ikke ret meget) om Tenchi og (meget mere) om de dejlige piger, der omgiver ham. Tenchi er en ganske almindelig dreng, der tilfældigvis er tronarver til et galaktisk emperie. Han kommer tilfældigvis til at slippe en 1000-årig dæmon løs, hvilket tilfældigvis vækker opmærksomhed fra The Galaxy Police og en uskyldsren princesse (som vistnok er lidt glad for S/M). Alle disse interessenter er (tilfældigvis) underskønne piger, og de forelsker sig alle i Tenchi og en masse skægge fejder opstår.

Der er selvfølgelig også rigtig onde superskurke, som Tenchi og venner besejrer og som sidegevinst udvider persongalleriet med flere piger, som naturligvis også forelsker sig i Tenchi.

Rumskibets organiske design er rigtig godt.

Anime udgives til forskellige målgrupper. Børnefilm (3+), ungdomsfilm (13+) og voksenfilm (18+). Tenchi er 13+, men i Japan har man en ret liberal holdning til, hvad der er passende for en 13-årig. Der er masser af nøgne piger og de prøver ofte at komme i kanen med Tenchi. Der er endda referencer til bondage og S/M. Forfriskende oplevelse når man er opflasket på Disney, hvor det vildeste sex er storkene, der kommer med børn i Dumbo.

Tenchi Muyo! Ultimate Edition består af 13 såkaldte OVA-episoder (Original Video Animation), tegnefilm lavet direkte til videomarkedet (som f.eks. Løvernes Konge II fra Disney). Disse 7 timers topunderholdning er samlet på to skiver. En tredie skive, Tenchi Encyclopedia, indeholder oceaner af information omkring serien.

Der er så mange skægge ting i en scene som denne. Ryoko hængt op i en eller anden underlig maskine i baggrunden. Vi er sandsynligvis i et rumskib, og Washu og Kiyone sidder og drikker te som var det i en almindelig stue, komplet med gammeldags termokande og riskiks.

At følge et persongalleri gennem 7 timer gør, at man naturligt interesserer sig for de små facetter i personlighederne og deres samspil. Det er den samme følelse som at se sin yndlings TV-serie når man er nogle afsnit inde og kender personerne. Det er på sin vis langt dybere end at se en spillefilm – i serien er handling og plot ikke i forgrunden, men personerne. Personerne i Anime er ikke skuespillere på en scene – de er virkelige i deres univers og forholder sig til det som deres egen virkelighed.

Jeg så alle 7 timer i én køre og min første reaktion var “Mere!”. Det er der heldigvis råd for: Serien indeholder yderligere 3 biograffilm og 26 nye TV-episoder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.