Macross Plus

5 out of 6 stars

Året er 2040, Isamu Dyson er netop overført til planeten Eden, hvor han er testpilot på et forsvarets hemmelige projekter om at udvikle et transformerende stealth-fly. På Eden møder han sin gamle fjende Guld Bowman, der er testpilot på et konkurrerende projekt. Deres fjendskab blusser atter op da Myung, en fælles eks-kæreste, dukker op på planeten. Myung har opgivet sangkarrieren og er i stedet blevet producer for tidens populæreste sangfænomen, AI’en Sharon Apple.

Så er scenen sat i en futuristisk verden med masser af Mecha-kampscener, et trekantsdrama, hemmelige militæroganisationer og en mystisk AI med sin egen agenda (AI’er er åbenbart altid designede med skumle planer i chipsettet).

Macross Plus er en af den slags anime, der er i stand til at trække non-fans til: Animationen er et velbalanceret mix af traditionel håndanimation og computereffekter, plottet er gennemtænkt og fængende med intens action pakket uden om et gedigent kærlighedsdrama, karaktererne har tykke lag af personlighed, handlekraft og skummel fortid, og soundtracket er mesterligt med overdådige lydeffekter og den bedste filmmusik jeg længe har hørt.

Grunden til at Macross Plus virker så godt er, at der er brugt utroligt meget tid på at gennemtænke og planlægge alle detaljer i universet inden man lavede selve historien. Det har resulteret i en rig og realistisk fremtidsverden på samme måde som Tolkien har fået sin fantasiverden til at fungere som et virkeligt sted. Macross Plus har også meget at bygge på: Den er sidste skud på stammen i en af animes længstkørende serier, der startede tilbage i 1982 som Super Dimension Fortress Macross og har kørt igennem årene i utallige TV-serier, OVA’er og biograffilm. Til forskel fra Tenchi, kan man sætte sig ned og nyde Macross Plus uden at have set et sekund af de andre inkarnationer. Og det bør man gøre ved førstkommende lejlighed.

Macross Plus bør stå i enhver anime-fans samling. Er anime nyt og ukendt for dig, kan jeg ikke anbefale mange bedre steder at starte end her.

Hele Macross-universet er samlet i The Macross Compendium. Nogle mennesker har simpelthen for meget tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.