Battle Angel

3 out of 6 stars

Battle Angel er en OVA i to dele adapteret fra en manga. Nogle udskud bor i slumbyen Scrap Iron City, hvor de overlever ved at reparere skrammel fra den rige by Zalem, der svæver over dem. Man kan også tjene penge ved at stjæle rygraden fra en stakkels mand på gaden eller kæmpe som modificeret gladiator.

En dag finder cyberlægen Ido resterne af en robot, der stadig virker. Han restaurerer den og skaber dermed seriens hovedperson Gally. Hun ser ret sød ud, men man skal ikke lade sig narre: Der går ikke lang tid, før hun demonstrerer en mere skummel side af sig selv, da hun effektivt sønderlemmer en stor cybergladiator under et natligt rendez-vouz.

Gally forelsker sig i drengen Yugo, der dog ikke har øjne for andet end at skrabe penge nok sammen til at komme til Zalem. For at hjælpe ham med drømmen, bliver Gally en Hunter-Warrior med licens til at dræbe. Ido er også Hunter-Warrior om natten for at tjene penge til at drive sin praksis i dagtimerne. De slår sig sammen, og vi bliver præsenteret for en række scener løftet lige ud af Leon. Da Yugo bliver involveret med mafien og eftersøgt får Gally dog et stort problem.

Battle Angel er i bund og grund en historie om klassekamp og livsdrømme og hvor besværlige og inkompatible, de kan være. Historien er pakket ind i en tech-noir cyberpunk-atmosfære krydret med humor, action og splatter. Den er ikke dårlig, der bydes på gode kampe og dejlige, gennemdesignede og velanimerede karakterer. Desværre er der kun lavet to afsnit i serien (Rusty Angel og Tears Sign, begge på DVD’en), så vi lærer dem aldrig rigtig at kende.

Der er ikke noget væsentligt nyt under solen, det meste er set før i Iria, men det er guf for øjnene. Har du løse kontanter på kreditkortet og animeabstinenser går du ikke helt galt i byen med Battle Angel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.