Queen Emeraldas

3 out of 6 stars

Queen Emeraldas er en OVA i to dele baseret på Matsumoto Leijis manga Captain Harlock, der også var filmatiseret tilbage i 70’erne. Den har også rødder i Space Cruiser Yamato (også kendt som Starblazers) og Galaxy Express 1999. Hvis man, som jeg, først seriøst er startet på anime efter man har fået DVD-afspiller har man et problem med denne OVA-serie: Der er alt for meget indforstået og for mange referencer til tidligere episoder og karakterer, man ikke kender

Historien handler om Emeraldas fortalt igennem drengen Hiroshi’s oplevelser. Han har et alt for hårdt liv, så han beslutter at stikke af og sniger sig ombord i lasten på en rumfragter, og så starter eventyret. I rummet bliver de angrebet af kaptajn El Domain fra planetoiden Afres, men i sidste øjeblik reddes de af et enormt rumskib udformet som et luftskib med gondolen erstattet af et gammeldags piratskib. Skibet med Hiroshi undslipper, og lander på en lille planet. Her får Hiroshi arbejde på en skummel bar mens han prøver at udleve sine drømme om at bygge et rumskib så han kan stå på egne ben og ikke være afhængig af nogen.

Det mystiske skib hedder Queen Emeraldas og er et godt eksempel på Matsumotos sære Harlock-univers: Det er en blanding af science fiction og 1600-tals pirathistorie. Hovedpersonen Emeraldas går i tøj fra den gamle periode, men hendes våben er en slags duelkårde med indbygget laserkanon og en af universets kraftigeste plasmapistoler.

Historien er spændende, animationen er flot (selvom der er noget meget upassende CGI hist og her) med gode kampscener og karaktererne er virkelig interessante; de er mørke og dystre og har alle en tung fortid hvilende på skuldrene – her er ingen grinende, storøjede piger med stemmer i helium-tonelejet. Emeraldas er speciel god, en af genrens køligeste isdronninger og man ønsker brændende at kendte mere til hendes fortid, så man bedre kan følge hendes handlinger.

DVD’en har problemer: Når episode 2 starter, byttes der rundt på det japanske og det franske lydspor. Og i slutningen af episode 2, hvor Emeraldas prøver at forklare lidt om sin fortid har de glemt underteksterne. Sidstnævnte koster i hvert fald en stjerne i min bog – hvordan sådan en brøler slipper igennem ADV’s kvalitetskontrol forstår jeg ikke.

Forståelsesbarriereren er for høj – det er som at se Return of the Jedi uden at kende de foregående film. Jeg kan ikke anbefale filmen, hvis man ikke er bekendt med Harlock-universet i forvejen.

Anime on DVD har en Starblazers Primer der giver lidt baggrund for denne OVA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.