Slayers The Motion Picture

4 out of 6 stars

Lina Inverse er på vej ud i verden som nybagt troldkvinde. Hun teamer op med Nahga the Serpent og sammen drager de til øen Mipross på et par fribilletter. De kommer for at nyde de berøme varme kilder, men det viser sig at øen er kontrolleret af den onde dæmon Joyrock og snart er Lina og Nahga dybt involveret i en redningsaktion på tværs af tiden.

Historien er ret ligetil og rummer ikke de store overraskelser, men selvom det lyder som formstøbt iso-godkendt fantasy uden andet end trylleformularer og brynjeklædte heltinder, er Slayers meget mere end det. Universet har rødder i fantasy, men mest af alt lægges der vægt på wacky humor i hænderne på to ekstremt empowered females: Den ukuelige, altædende og højtråbende lille Lina og den oversexede og evigt bikini-klædte Nahga, der drikker som en kamel, ikke ejer skam i livet og er mere destruktiv end en vildfaren orkan.

Pigerne råder over et enormt arsenal af udelukkende destruktive spells, der stort set alle udføres ved blot at pege og sige det rigtige ord. Det bliver til en del Fireballs, Crystal Arrows og et par enkelte af de altoverskyggende Dragon Slaves igennem historien. Lina er ret kreativ med sin magi og bruger f.eks. Explosion Array til både at lammetæve banditter og vække en tømmermandsbedøvet Nahga med.

Humoren leveres ikke kun af pigerne. Et subplot med en hotelejer skråstreg troldmand, der vil overtage verdensherredømmet med dårlige hoteller er ret skægt, og den souvenir-sælgende Joyrock er et kapitel for sig. Nahgas forsøg på at stoppe en bande hypnotiserende røvere med en disproportioneret stendrage mens Lina danser nationaldans med behårede mænd er ubetaleligt – der er tryk på i Slayers.

Slayers er et enormt univers: Tre TV-serier på hver 26 episoder, fire biograffilm, tre computerspil og en stribe manga. Slayers The Motion Picture (kendt som Slayers Perfect i Japan) er den første biograffilm, lavet i 1995 efter den første TV-serie. Kender man ikke serien, misser man nogle referencer i filmen og går glip af de mere subtile detaljer. ADV har rådet lidt bod på situationen ved at lægge information om karaktererne på DVD’en, men der afsløres desværre ikke, hvordan Lina og Nahga har mødt hinanden og er blevet venner.

Animationen er i den overdådige ende af skalaen – der er virkelig lagt penge og energi i at gøre Slayers The Motion Picture til en af de flottere anime-oplevelser på markedet. Nahga’s Spiritual Curse affyret mod den skrupelløse hotelejer skal ses. Musikken er sparsom igennem filmen, men rulletekstmusikken er superb.

Det bedste ved Slayers er ikke historien, humoren eller den flotte animation. Prisen går til Lina Inverse. Med stemme af den efterhånden legendariske Megumi Hayashibara besidder Lina så enorme mængder af personlighed, udstråling og charme at filmen kan ses udelukkende for at opleve hende.

Slayers The Motion Picture er en herlig fantasy-komedie. Historien er lidt tynd, men det opvejes til dels af animationen og Lina Inverse. Er du Slayers-fan, står den her sikkert allerede på din hylde. Er du ny til serien kan du godt starte her, men må forvente at en del in-jokes ryger hen over hovedet på dig.

Læs mere om serien på www.inverse.org

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.