Battle Athletes Victory vol. 7-8

5 out of 6 stars
Finalen på serien byder på overraskelser, plot twists og humor og er alt andet end forudsigelig. Vore heltinder bider til bolle om planetens skæbne i en serie, der stille og roligt har udviklet sig til en af de bedste DVD-udgivelser sidste år.

Det er længe siden jeg sidst har skrevet om Battle Athletes Victory. De sidste to skiver af serien har stået på min hylde i månedsvis uden jeg har fået dem set. Jeg har udskudt dem, fordi jeg troede det var mere af det samme – piger kæmper i futuristike sportsgrene, finder ud af at det er svært at være venner og modstandere og prøver alle at gøre deres bedste for at vinde den store konkurrence.

Jeg kunne ikke tage mere fejl.

Da Cosmo Beauty-konkurrencen (selvfølgelig) vindes af Akari, tager hun hjem for at lægge en buket blomster på sin mors gravsted. Men der står en mærkelig grå mand. Så kommer der en UFO og sprænger gravstedet i luften og man sidder med kæben slapt ned ad brystet. Det viser sig, at hele idéen med Cosmo Beauty-konkurrencerne var at skabe en hær af pige-atleter til at tage kampen op mod den fjendtlige race Nerilianerne. Deres dronning (“Kald mig Queen-chan”) har udset sig planeten Jorden som kølerfigur til sit enorme rumskib, men for at give de stakkels jordboere en chance vil hun lade de syv bedste atleter konkurrere mod hendes egne, og vinderen får planeten.

Konkurrencerne byder bl.a. på “bid til bolle”, “find ærten i melet” og sækkevæddeløb, og med hele castet af de skøre piger samlet er der lukket op for alle sluser i humor-afdelingen. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har grinet så meget foran fjernsynet.

Humoren er ikke ene om at gøre finalen af Battle Athletes Victory til noget af det bedste anime i meget lang tid. Historien er fantastisk godt skruet sammen, og den bliver ved med at smide geniale twists i ansigtet på seeren. Selvfølgelig er det forudsigeligt at vi vinder og beholder jorden, men det er nervepirrende spændende og fyldt med overraskelser undervejs.

Battle Athletes Victory har igennem sine 26 episoder udviklet sig til en af de bedste serier udgivet på DVD sidste år. Den starter stille og roligt, Akari bruger mange afsnit på at tude og gemme sig i en papkasse, men da de indledende runder er overstået og pigerne havner på Universitetssatteliten i episode 11 begynder lavinen at rulle. Showet bliver bedre og bedre for til sidst at ende i et brag af en finale, der må være den bedste afslutning på en serie, jeg endnu har set.

Karaktererne er dybe, individuelle, yderst memorable og gennemgår god udvikling i løbet af serien. Blandingen af humor, drama og historie – en farlig formel, der nemt kan ende galt – er perfekt afstemt. Inden jeg bliver helt rørstrømsk må jeg hellere stoppe og sige: Battle Athletes Victory er en vinder. Det er en lang tur, men den er sjov, overraskende, rørende og spændende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.