Guest House Paradiso

2 out of 6 stars
Young Ones var sindssygt sjove. Bottom fik mig til at hulke af grin. Det kan vel næppe gå galt, når Richie og Eddie går til filmen?

Guest House Paradiso har tidligere været anmeldt her på Geek Culture. Da jeg bestemt ikke deler synspunkt med anmeldelsen, er denne DVD-udgivelse en oplagt mulighed for at komme af med lidt harme.

Eddie og Richie bestyrer et landhotel a là Fawlty Towers. Richie sviner gæsterne til med sin normale charme og Eddie har åbenbart fået det hvide snit siden vi så ham i Bottom. Hans rolle er reduceret til noget i retning af landsbytosse. Underligt valg, især når Adrian Edmundson (der spiller Eddie) har instrueret filmen.

Filmen byder på et enkelt slagsmål mellem de to, i den fuldstændigt overdrevne stil som vi kender den fra TV-serien Bottom. Sekvensen er herlig lang og sluttes af med den absolut kvalmefremkaldende nosser-i-nøddeknækker-sekvens.

Resten af filmen er også kvalmefremkaldende, hvis man da kan holde øjnene åbne. Hver eneste tynde og vandede joke bliver leveret så forudsigeligt, at man næsten kan more sig med at sige pointen i kor med Richie. Mange af vittighederne er kopieret direkte fra Fawlty Towers, og hvor er det sjove i det? Ud over slagsmålet var der et par scener hist og her, der fik et enkelt kluk ud af mig. Men der er absolut intet, der kan få denne 86 minutters lange kedefest til at nå et tilfældigt afsnit af Bottom til sokkeholderne.

DVD’en er en anamorphic dual layer-skive med et godt billede, selvom der på min afspiller flere gange var problemer med at afspille filmen. Skivens data-lag havde et utal af de såkaldte “coffee rings”, som skyldes dårlig replikering. Jeg kan have været uheldig, men har du tænkt dig at købe filmen, bør du kigge på skiven inden du forlader butikken. I ekstra feature-sektionen finder vi TV-spots og en trailer, der sjovt nok primært fokuserer på filmens eneste sjove slåskamp. Der er også en ret interessant, 35 minutter lang “making of”, hvor Edmondson og Mayall udleverer hinanden foran kameraet – egentlig sjovere end selve filmen. Sandrew Metronome har ikke gjort sig ulejlighed med at tekste ekstramaterialet, hvilket jeg ikke kan forstå.

Vil du se Eddie og Richie i noget skægt, så check et par afsnit af Bottom. Vil du se en skæg hotelkomedie, så check et par afsnit af Fawlty Towers. Men lad være med at spilde din tid på Guest House Paradiso, for den er bare ligegyldig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.