Happy Texas

4 out of 6 stars
To undvegne straffefanger forklæder sig som et omrejsende bøssepar. Da de ankommer til byen Happy i Texas starter løjerne. Egmonts skandinaviske DVD-udgivelse er tæt på at være perfekt, men de snubler ved målstregen.

Jeg har tidligere anmeldt filmen, da den gik under Natfilm Festivalen 2000. Dengang var jeg ikke så imponeret, men det skyldes måske at Happy Texas er alt for almindelig sammenlignet med de film man ellers stifter bekendtskab med under Natfilm.

Med DVD-udgivelsen i hænderne har jeg haft en chance for at gense filmen, og den er slet ikke dårlig. Ja, det er en forudsigelig komedie, men skuespillerne bærer den godt – især er stort set alle William H. Macys replikker i stand til at få mig til at grine. Jeg synes heller ikke længere at Steve Zahn er en nar, men han er stadig langt fra den sublimitet han lagde for dagen i Out of Sight.

DVD’en fra Egmont er en anamorphic sag med knivskarpe billeder og perfekt gengivede farver; virkelig en fryd for øjet. Der er lydspor i både 2.0 og 5.1, så os med almindelige stereoanlæg også får en god lydoplevelse. Menuerne er flot animerede, og Egmont har endda oversat hovedmenuen til dansk (de har ikke oversat ekstramenuen eller ekstramaterialet, men det lærer man nok også en dag). I ekstramaterialet ligger den obligatoriske trailer, en “making-of”, som mest er reklame for filmen, og et interview med manuskriptforfatter og instruktør. De er ikke specielt spændende at høre på.

Men Egmont har begået en helt abnorm brøler: Underteksterne kan ikke slås fra. Og da filmen er anamorphic betyder det, at de er inde i billedet. For at føje spot til skade, er teksterne også ret store så man rigtig kan ærgre sig over at de ødelægger de flotte billeder.

Happy Texas er en herlig lille romcom skråstreg forvekslingskomedie, båret højt op under loftet af William H. Macey. Filmen koster under kr. 100 de fleste steder, og til de penge er den værd at stifte bekendtskab med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.