Mulan

4 out of 6 stars

Mens vi alle sammen går og venter på Tarzan, kan jeg i mellemtiden stærkt anbefale en investering i Mulan. Den danske version er ikke på gaden endnu, men køb endelig den engelske. Selvom Danmark har ry for at lave nogle af de bedste Disney-oversættelser, kan jeg ikke komme i tanker om en dansk skuespiller på højde med Eddie Murphy.

Murphy lægger stemme til dragen Mushu, som bærer hele filmen. Det er ikke ondt ment; Disney har skabt en utrolig god karakter. Det er svært at forklare hvordan animatorerne har fået Murphys personlighed ind i den diminutive drage, men det er lykkedes ud over alt forventning.

Forfilmene har efterladt det indtryk at Mulan er en seriøs film, men man skal ikke lade sig narre. Historien er alvorlig (og blandt de få “autentiske” dramaer, Disney har kastet sig over). Alligevel er humoren på niveau med Aladdin og Hercules. Selvom Mushu står for 3/4 af de hysteriske grin, kan de andre karakterer også levere førsteklasses replikker, når de får lov.

Animationen er, som altid hos Disney, fantastisk god. De har tonet lidt ned på computereffekterne, så de ikke skærer så meget i øjnene (i modsætning til f.eks. balsal-scenen i Beauty and the Beast). Som i Hercules er der skabt en hel stilart, som konsekvent bruges igennem hele filmen. Imponerende arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.