Surfing H3O

1 out of 6 stars

Selvom det nu er muligt at surfe uden at forlade stuen, kan jeg alligevel mærke de salte dråber på mit ansigt. De kommer fra mine øjne. Og jeg smiler ikke.

Det går stærkt ned ad bølge for Rockstar Games. Først kom det glimrende, men monotone Smuggler’s Run, så kom det acceptable, men endnu mere monotone Midnight Club, og endelig rammer vi så bunden med dette anker af et spil. Surfing H3O.

Spillet hed oprindeligt “Surfroid”, og blev udgivet i Japan i starten af 2000. Ca. et år senere har selv samme stykke digitale tidsfordriv nu endelig nået vores breddegrader i rimelig uændret tilstand. Og stanken af død breder sig hurtigt fra denne strandvasker, der sandsynligvis allerede havde åndet ud inden Japans kyster forsvandt i disen.

Og det bliver ikke sidste gang, ordet “åndet” bliver nævnt i denne anmeldelse. Åndet er det nemlig, at man hovedsagligt surfer for at støde ind i farvede kugler. Og åndet er det, at man bruger begge joysticks på sit joypad til at styre brættet med, ét for hver fod. Og MEST åndet er det, at man IKKE har vedlagt det lille plastic-surfbræt fra den japanske udgave, der (fæstnet til de 2 joysticks) tillod et modikum af styring!

Problemerne er mange, men hovedproblemet er dette: Man kan ikke styre sin surfer nøjagtigt, idet der for ofte kræves, at man skal benytte L3/R3 (knapperne under de 2 joysticks) for at navigere/lægge surferens vægt anderledes på surfbrættet. OG helst uden at man bevæger joystick’et i en retning samtidig(!) Temmelig umuligt, og helvedes besværligt – specielt når spillet ikke engang er SJOVT til at starte med…

Derudover er grafikken elendig, opdateringhastigheden forglemmelig og musikken forfærdelig. Denne anmelder kan højst lave bølgen én gang for den humoristiske omtale på omslaget: “Master hardcore surfing techniques on waves in stunning international locations.”

Surf elsewhere, dude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.