Chu Chu Rocket

5 out of 6 stars
Engang imellem dukker der et spil op, som bryder alle grænser. Et spil, som kan spilles og nydes af alle, uanset køn og alder. Hvem kender ikke Tetris (PSX-ejere bør ihvertkald kende The Next Tetris) eller den nyere klassiker Bust-A-Move 2?

Chu Chu Rocket er landet! Sonic Team har lavet et spil som puzzle-fans sent vil glemme. Samtidig skal spillet være med til at sikre Sega’s on-line fremtid, hvilket i alle tilfælde vil hjælpe med at udbrede kendskabet til det. Og spillet fortjener at blive kendt, for det er brilliant.

I single-player går det i al sin enkelhed ud på at styre nogle mus hen til deres rumskib. De løber forvirrede rundt i en labyrint, og det er din opgave at lægge pile ud, så de går den rigtige retning. Undervejs skal de undgå at blive spist af rumkattene eller falde i sorte huller.

Der er selvfølgelig elementer, som gør ovenstående ret svært. Man kan eksempelvis kun lægge tre pile ad gangen, og lægger man en fjerde pil slettes den første af brættet. Modstanderen kan også finde på at omdirigere “dine” mus, således at de bevæger sig mod hans rumskib. Panikken breder sig hurtigt, når man samtidig skal passe på rumkattene. De må nemlig ikke komme ind rumskibene – så spiser de en bunke af de nyligt reddede mus. For at gøre forvirringen total, kan der desuden opstå forskellige situationer, f.eks. at musene går i “turbo-mode”!

Chu Chu Rocket er altså et udpræget multiplayer-spil, men der er dog store muligheder for at øve sig alene, både mod computerstyrede spillere, eller via en lang række specialdesignede baner, som enten skal klares på tid eller via et bestemt antal givne retningspile. De starter lette, men #@?$%!! hvor bliver de svære efterhånden. Jeg brugte mere end 10 minutter på en bane, hvor jeg ovenikøbet kun skulle sætte ÉN pil!

Sega forventer sig alverden af dette spil, som er det første af deres on-line spil i USA, og ligeledes skal være det i Europa, når de starter dén del op til efteråret. Der er planer om at give spillet gratis væk til de DC-ejere, som tilmelder sig tjenesten, men det er stadig kun et rygte (omend et velfunderet ét).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.