Nazca vol. 3: Betrayal of Humanity

3 out of 6 stars

Den tredie volume af Nazca-sagaen (episodio 7-9) byder desværre ikke på meget nyt i en serie, der ellers blev mere og mere spændende, for hver episode, der gik (vi har tidligere anmeldt volume 1 og volume 2).

Bilka/Kyoji render rundt og spiller helt overfor Aquira/Yuka og truer Yawaru/Tate & Co. med at smadre dem hvert andet sekund, både i fortid og nutid. Hvor Yawaru er kølig og ophøjet er Bilka en brushane, jeg er ved at blive lidt træt af. Yawaru må for min skyld gerne få damen og ødelægge verden, bare Bilka vil sidde stille og bruge hovedet i fem minutter.

Disse tre episoder er primært udbygning af baggrunden for seriens konflikt. Den sidste inkarnation, Garos vækkes til live. Han er en slet karakter, der slår små piger ihjel og er med på at ødelægge verden. Den onde side af castet er efterhånden så stærk, at jeg ikke kan se hvordan Bilka/Kyoji kan vinde slaget.

Nogle karakterer skinner klarere end tidligere – Yawaru begynder faktisk at blive sympatisk. Andre karakterer daler i popularitet hos denne anmelder – Shinri er gået fra ubehagelig kølig skurk til frådende psykopat med mindreværdskomplekser og Bilka har åbenbart slukket hjernen og trukket sværdet (han minder om Parn fra Record of Lodoss War). Yuka er meget speciel i disse episoder – hun virker så bedøvet, at man har lyst til at stikke hende en lussing for at få lidt reaktion. Til gengæld er hun rigtig godt animeret og spillet, en af de mere naturlige kvinder jeg har set i Anime. Jeg formoder at hendes stilhed og inaktivitet bunder i en dybere konflikt, vi får mere at vide om senere. Problemet er, at “senere” snart er ved at være forbi – der er kun tre episoder af serien (der er på 12 episoder i alt) tilbage, så vi kommer sandsynligvis til at se løse ender og mirakler.

Der gøres et halvhjertet forsøg på at retfærdiggøre de gamle Inca-krigeres vækkelse i Japan (kontinenterne har åbenbart hængt sammen engang), og Asuka udses som stedet i Japan, hvorfra Iriyatesse kan vækkes og den nye verdensorden skabes. Da u’et er stumt i “Asuka” var jeg nødt til at slukke min realitetsprocessor igennem resten af episoden for at undgå at grine.

DVD’ens billedkvalitet er ikke i Pioneer’s normale topklasse. Billederne er lidt udvandede både i skarphed og farvemætning. Lydsiden er til gengæld god, og jeg er helt pjattet med den klassiske musik blandet med kontemporær J-pop.

Minimanga’en, der startede på disc 2, er fortsat her. Den er ikke så “mini” mere, da den er udvidet til over 20 sider. Den er stadig hysterisk skæg og tager groft pis på både karakterer og handling. Bilka undrer sig over hvorfor det lige er i Asuka, at de skal vække Iryatesse. “Det rimer på Nazca”, svarer Yawaru og giver dem deres camping-guides (1: purge humanity, 2: collect firewood).

Serien er stadig et lille hit hos mig, et af de få seriøse fantasy-shows, der har formået at involvere mig i personer og handling. Jeg glæder mig til de sidste tre episoder, selvom afslutningen næppe kan byde på overraskelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.