Geobreeders

3 out of 6 stars
Nuttede piger, store våben, fantom-katte, et atommissil og masser af humor udgør størstedelen af handlingen denne tre-episoders OVA-serie fra animationsinstruktøren bag Macross Plus. Produktionsværdierne er helt i top, men serien er desværre alt for kort.

Taba arbejder for Kagura Total Security, hvor han rykker ud og fanger fantomer i avancerede fælder og prøver at holde skaderne på et niveau han kan dække af sin løn. Taba arbejder sammen med fem mere eller mindre skingrende sindssyge piger, der besidder hver deres specielle evner: En rulleskøjtende, knivkastende super-hacker (som går kold, hver gang en farlig situation opstår), en jakkesætbærende skydegal pige, der ynder antikvariske våben og smarte tilnavne som “shooting star”, en kæderygende chauffør, der stort set altid sover og en hyper-super-energisk energibombe af en chef, der ikke er bange for noget, så længe hun kan råbe af det.

Fantomerne får man ikke meget at vide om. Det drejer sig vistnok om computerprogrammer, der har materialiseret sig fysisk. De kan fremstå som enten katte eller mennesker, kan interface med al nærværende elektronik og er dødsensfarlige. Kagura-folkene fanger dem ved hjælp af sindrige digitale talismans og lagrer dem på optiske diske. Eller også slår de dem bare til plukfisk, alt efter hvor langt ind i serien man er kommet.

Geobreeders låner lidt fra andre serier – Taba og Co er ren Tenchi, især da to af pigerne viser følelser for ham. Kagura-teamet minder meget om Mission Impossible, når de arbejder, og selve deres arbejde er Ghostbusters om igen.

Men selvom karakter-konstellationerne er set før, har man formået at lægge en ret original handling for dagen med levende software, grøntsagsmennesker, atommissiler, politiske forviklinger og det sindssyge Kagura-team i midten af det hele. Desværre blev der kun produceret tre afsnit af denne OVA, resten må man så læse i Akihiro Ito’s manga, hvor den så end skaffes. Det er ærgeligt, for der er meget i serien, man ikke når at få en forklaring på og derfor sidder man tilbage med en masse spørgsmål når sidste afsnit er slut. Selvom forløsningen mangler, fejler de tre afsnit bestemt ikke noget. Tempoet er højt og der er masser af jokes, action og fan-service (jeg kan ikke huske en anime, der har vist så mange trusser før) undervejs.

Geobreeders er instrueret af Yuji Moriyama, der stod for animationen i Macross Plus, og det ses lige fra første minut at dette show har meget høje produktionsværdier. Animationen er flot, farvelægningen er spændende med brug af mange stærke og kontrasterende farver, og instruktionen er helt i top. Der er mange af den slags scener, der bare definerer anime-kunstformen; et closeup af en lukket mund siger mere end tusinde ord. Karakterdesignet er et kapitel for sig, Yasuhiro Oshima har præsteret et mangfoldigt design af meget flotte og individuelle karakterer, der ikke kommer fra den gængse anime-støbeske. Selv de mindste biroller har fået en kærlig hånd i designfasen.

DVD’en er en sjælden perle fra CPM, der normalt ikke gør sig specielt bemærket i kvalitets-afdelingen. Overførslen er knivskarp, farverne er meget dybe og der er ingen artifacts eller moire i syne. DVD’en har en mængde features kun tilgængelige for dem med DVD-ROM i deres computer: Image gallery, scripts til alle episoder, storyboard to animation og nogle billeder fra mangaen.

Alt i alt er Geobreeders en OVA af virkelig høj teknisk kvalitet. Desværre er de tre afsnit alt for lidt til at fortælle den historie, der tages hul på. Med alle de andre gode serier på markedet i øjeblikket, er den her langt fra et “must buy”. Har du derimod penge til overs på anime-kontoen, er Geobreeders et køb værd, da den fint illustrerer hvor smuk en udtryksform anime kan være og samtidig byder på høj-oktan action fyldt med nuttede piger og humor. Og så er ED-sangen Dynamite Mambo fuldstændig umulig at sidde stille til.

Der verserer rygter om en opfølgning på serien. Hvis den kan holde de høje produktionsværdier i hævd og føre historien til en fornuftig konklusion kan man roligt lægge en stjerne til denne anmeldelse.

Check nogle billeder af pigerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.