Please Save My Earth

6 out of 6 stars

Syv videnskabsfolk fra en fremmed civilisation er udstationeret på månen for at observere Jorden. Men et virusudbrud på månebasen udsletter dem en for en. Som de dør, reinkarneres deres sjæle i nyfødte børn på Jorden og efterhånden som børnene vokser op og begynder at møde hinanden, opdager de at de ikke er alene om deres drømme om månen.

Please Save My Earth er en exceptionel smuk og velskrevet historie om kærlighed, had, hævn og skæbne, fortalt i et spændende univers hvor ESP (extra sensory perception) og psykiske kræfter ikke er ualmindelige. Jeg vil ikke komme ind på mere af handlingen her, da den er så vidunderlig at du selv skal opleve den. Vær dog advaret: Når man først er startet skal man være sikker på ikke at blive forstyrret de næste tre timer.

Serien er baseret på en shoujo manga af Saki Hiwatari, hvilket betyder masser af bishonen og følelsesladede blikke. Men lad det ikke afskrække den mandlige del af publikum: Japanske pige-historier er meget mere end heste og lyserøde skyer, her er masser af action, drama og spænding. Kunne du lide Fushigi Yûgi vil den her med garanti også finde en plads i dit hjerte. I modsætning til Fushigi Yûgi har denne serie meget få komiske øjeblikke og historien har et meget større drive.

Please Save My Earth prøver så vidt muligt at følge historien i mangaen. Men at koge 20 bind ned til kun tre timer er en svær kunst, der er simpelthen ikke plads til det hele. Et interessant sub-plot, hvor månebasen forsøges kontaktet via Tokyo Tower, lades hænge i luften og slutningen er meget speciel, idet der ingen definitiv konklusion er på serien. Det sidste afsnit er en uddybning af to centrale karakterer, så vi bedre kan forstå dem og deres handlinger igennem de fem foregående afsnit. Please Save My Earth er en rejse, der fortsætter i dit hovede efter sidste episode er slut.

Animationen er af meget høj kvalitet (selv for en OVA) med en sjældent set farverigdom i de velkomponerede billeder. Det kan næppe overraske at kvaliteten er i top, når Production I.G. (Jin-roh, Patlabor, Ghost in the Shell) står bag. Hajime Mizoguchis baggrundsmusik er stor og drømmende og Yoko Kanno har leveret et smukt nummer til slutsekvensen.

DVD’en er en dual-layer sag, så man kan se alle tre timer af showet uden at skulle rejse sig op for at skifte skive. Lag-skiftet ligger midt i et afsnit, men er placeret så fint at jeg kun opdagede det på lidt moterstøj fra min afspiller. Billedkvaliteten er helt i top med knivskarpe billeder og Production I.G.’s subtile pastelfarver er gengivet perfekt. Af ekstra-features finder vi et karakter-galleri, der ikke bare er for sjov: Her er nyttig baggrundsinformation om de syv centrale karakterer, der hjælper til forståelsen af showet. Der er også en FAQ, hvor der svares på de fleste spørgsmål man sidder med, når man ikke har læst mangaen, bl.a sub-plottet om Tokyo Tower. Virkelig god idé. Og der er minsandten også blevet plads til en tekstløs slutsekvens med Kanno’s dejlige sang. Det eneste, der afholder denne skive fra at være den perfekte anime-udgivelse er coveret: Det ligner den værste gang sukkersød blæverromantik, hvilket er en total modsætning af skivens indhold.

Please Save My Earth er en unaturlig smuk fortælling, der males med de helt store følelser på lærredet. Blandt romantiske dramaer er denne nok det bedste, jeg endnu har set.

Interview med instruktør Kazuo Yamazaki.
EX besøger Production I.G.
fansite med information om både anime og manga.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.