Tenchi Universe vol. 2

4 out of 6 stars
Pioneer fortsætter ufortrødent med at malke os vesterlandske hunde med Tenchi, der for længe siden er glemt i Japan. Men den sindssyge familie fra Okayama kan aldrig undgå at underholde mig bravt. Velkommen, Kiyone!

Tenchi Universe er den første TV-serie udgivet efter OVA’en, selvom man ikke behøver at kende OVA’en for at kunne følge med her.

Historien veksler mellem at genfortælle nøgleområder fra OVA’en og selv digte videre i nye retninger. Visse ting er lavet helt om i forholdhold til OVA’en for at give gamle seere nye fornøjelser. Én af de nye tilføjelser på denne skive er Galaxy Police-detektiven Kiyone (hun havde dog en kort cameo i den “hemmelige” Mihoshi Special OVA-episode), partner til den usædvanligt tomhovede Mihoshi. Kiyone er en tomboy-agtig karakter, der har masser af kvaliteter og gå-på-mod, men hver eneste gang hendes liv eller karriere ser ud til at gå i den rigtige retning, ødelægger Mihoshi det hele.

Kiyone dukker op på Jorden for at finde den savnede (af Galaxy Police, bestemt ikke af Kiyone) Mihoshi. Da hun finder hende i et lille hus i en japansk provins i selskab med rummets mest eftersøgte pirat, en legendarisk gal videnskabskvinde og den forsvundne Princesse af planeten Jurai, bliver hun mildest talt overrasket. Herfra går det slag i slag med den helt specielle Tenchi-humor, der ikke kan undgå at rive seeren med.

Der sker ikke så frygteligt meget i disse episoder, der primært bruges til at uddybe Kiyones karakter. Der er nogle ubetalelige scener, hvor Mihoshi og Kiyone går på karaoke bar, arbejder som burger-sælgere og prøver at holde orden i trafikken ved Saturns ydre ringe; alt sammen på nogenlunde samme tid. Er man til stærk handling, skal man nok gå i en stor bue uden om Tenchi Universe; holder man af veludtænkt humor, personskildringer og relationer, bliver det ikke meget bedre end her.

Det er rart med en TV-serie på 26 episoder, der giver sig god tid til at udforske personerne. OVA’en gjorde et bravt forsøg, men der var ikke meget plads til bi-rollerne. Her får vi tilgengæld mange uforglemmige øjeblikke med Nuboyuki, Yosho og især Kiyone, der altid har stået i baggrunden, selvom de er spændende karakterer.

DVD’en er af Pioneers sædvanlige høje kvalitet. Billedet er knivskarpt og lyden er god. Skiven har været forsinket grundet timingproblemer med underteksterne, men det er rart at vide, at Pioneer hellere vil vente end udsende et inferiørt produkt. Af skivens ekstra-features er der blevet plads til en credit-less ED (den med den flyvende Aeka). Desværre har man erstattet den originale japanske sang med en irriterende engelsk dub – det er til gengæld rart, at man forstår teksten, da Pioneer hverken har tekstet OP eller ED. I feature-afdelingen findes også et line-art gallery som interessant nok starter med nogle slides, der forklarer hvad det egentlig er der sker i den ED, hvor castet spiller volleyball. God idé, indtil man læser billedteksterne: “gad vide, hvad de siger?” og “her kan jeg ikke finde på noget at skrive”.

Alt i alt en værdig addition til Tenchi-bunken. Kun syv episoder inde i serien er det farligt at udtale sig, men allerede nu ligner denne serie en klar vinder, der får den mere fjogede Tenchi in Tokyo til at blegne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.