Tenchi in Tokyo, vol. 1-5

5 out of 6 stars

Tenchi in Tokyo er det sidste skud på stammen i Tenchi-universet. Efterhånden har serien udviklet sig i så mange forskellige retninger, at et overblik vil være passende inden vi kigger nærmere på denne version.

  • OAV-serien, 13 episoder: Den originale Tenchi-fortælling.
  • Pretty Sammy: Et spin-off over i magical girl genren. Sasami, der nu er Tenchi’s lillesøster, kan transformere sig til Pretty Sammy og gøre heltegerninger. Henvendt til børn.
  • Tenchi Universe, 26 episoder: TV-serie, skabt efter de første 6 OAV-episoder. Har kun karaktererne til fælles. Mihoshi har fået partneren Kiyone, der ikke optræder i OVA’en.
  • Tenchi Muyo in love, film: Fra folkene bag TV-serien.
  • The Daughter of Darkness, film: Fra folkene bag OAV-serien og nogenlunde konsistent med det univers, dog er Kiyone med.
  • Tenchi Forever, film: Siges at være det absolut sidste Tenchi, vi får at se. Fra folkene bag den første film, Tenchi Muyo in love.

Og så kommer Pioneer nu med Shin (ny) Tenchi Muyo (kaldet Tenchi in Tokyo i vesten). Indtil videre er de første 16 af ialt 26 episoder udkommet. Der er mange små-spoilere i nedenstående. Ikke noget vildt, men hvis du vil opleve alt selv, så stop her.

Tenchis morfar møder en gammel ven i Tokyo, der gerne vil træne Tenchi op til at blive præst (Tenchi skal arve helligdommen hjemme i Okayama). Tenchi tager til Tokyo, finder en lejlighed, starter på sin læreplads og i en ny skole. Her møder han Sakuya, som – surprise – straks falder for Tenchi. Han havde jo også kun 6 forelskede piger omkring sig i forvejen, så hvorfor ikke.

Hjemme i Okayama er pigerne ved at gå amok over, at de ikke ved, hvad Tenchi går og foretager sig. Washu konstruerer en række spionkameraer, der relayer information til hinanden ved at snakke sammen. Det bliver forpurret af mobiltelefonernes skytsånd, der prompte forbyder langdistance-forhold. Spionkameraerne går nu amok og når Tenchi fejer gulv i Tokyo bliver det til at Tenchi ifører sig lysrødt elefantkostume og maler grafitti inden det når frem til Okayama. Da spionkameraerne viser sig så upålidelige, konstruerer Washu en interdimensional tunnel mellem deres hus og Tenchi’s lejlighed. Ryokos og Ayekas evindelige skænderier resulterer i et uheld, så tunellen går fra loftet af Masaki-huset og kommer ud i Tenchis dyne.

Jeg behøver ikke forklare mere, før det går op for læseren hvor Tenchi in Tokyo skiller sig ud fra de resterende serier: Humor, slapstick, sit-com – det hele er der. Jeg er helt pjattet med serien, men andre har kritiseret den for ikke at være “rigtig” Tenchi. Med

ovenstående serieguide in mente, er det ret svært at definere, hvad rigtig Tenchi er. Mange finder det især svært at se Ryoko gå fra vanvittig smuk kvinde til Super-Deformed, skabagtig lille pige.

Tenchi in Tokyo er en glimrende introduktion til Japansk humor og kultur. Serien handler mere om hverdagslivet i Tokyo end interstellare konflikter. Skytsånder spiller en stor (og forrygende skæg) rolle i serien. Da Tenchis far bliver duplikeret som skytsånden

PretenDad via et cigaret-skod og får til mission at bringe Tenchi og Sakuya sammen, var jeg flad af grin i lang tid, mens han styrtede rundt i Tokyo og prøvede at forføre samtlige kvinder (og børn) han kom i nærheden af. Sakuya er totalt sød, og man sidder og hepper på at hende og Tenchi finder sammen. Hun kan hverken flyve eller genere jurai-kraftfelter men har til gengæld godt fat om Tenchis hjerte. En skæg detalje er, at Sakuyas udseende minder meget om Mayuka, Tenchi’s fremtidsdatter fra Daughter of Darkness. Tenchi selv har også en langt mere fremtrædende rolle end han tidligere har haft, for første gang drejer serien omkring ham og ikke omvendt.

Selvom Tenchi in Tokyo er wacky på alle leder og kanter, har den stadig en helt speciel magi over sig, som vi ikke oplever i vesten. Hvis en karakter bliver udsat for noget vildt deformerende i vestlige tegnefilm, er vedkommende tilbage til normalen få sekunder efter. I denne serie indgår det som en naturlig del af karakterernes univers, at Ayeka størkner til en stenstøtte, da hun ser Tenchi snakke med Sakuya. Senere i afsnittet har pigerne stillet hende i et hjørne, så hun ikke står i vejen når de skal spise aftensmad.

Efter de første 16 episoder fordelt over 5 DVD’er har Tenchi in Tokyo fået solid vind i sejlene og har i mine øjne hævet sig over de obligatoriske OAV-episoder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.