Spider-Man

4 out of 6 stars

I disse X-Men tider må vi endelig huske, at Jærven og co. ikke er de eneste af Marvels superhelte, som er noget værd. En af mine absolutte favoritter fra svundne tider, hvor tegneserier regerede og ansvar var at rydde op på sit eget værelse, er Spider-Man. Han er nu endelig blevet realiseret i 3D takket være Neversoft.

Spider-Man er blevet falskt anklaget for en forbrydelse begået af Doc Oc, og nu er det din opgave (som Spider-Man) at fange ham og bevise din uskyld. Via en blanding af snigeri, action, samt de obligatoriske boss-opgør, skal Spidey kæmpe og svinge sig gennem mere end 20 baner (fordelt på både indendørs og udendørs lokationer) før Doc Oc kan stilles til ansvar for sine ugerninger.

I et spil med en helt som Spider-Man, vil man KUN acceptere absolut fleksibilitet. Det har den kære Hr. Parkers alter ego heldigvis også fået – i spandevis. Foruden at kunne svinge sig til enhver bygning indenfor rækkevidde, kan Spidey med en enkel bevægelse indhylde sine fjender i et net, hvilket “kvæler” dem. Derudover er der mulighed for både slag og spark, såfremt man er helt tæt på. Nettet kan også sendes afsted som en kugle, der kan slå modstanderne omkuld, eller man kan forpuppe sig under det, så det fungerer som et skjold. Den bedste ting er dog, at Spidey kan kravle ubemærket på både vægge og lofter, hvilket forøger nydelsen ved at overraske fjenderne ti-fold. Endelig kan ting ligeledes løftes/kastes, hvilket man bl.a. får behov for allerede på første bane, hvor en tidsindstillet bombe skal flyttes, så den ikke kan gøre skade, NÅR den eksploderer(!)

Programmeret af folkene bag Tony Hawk Skateboarding og med voice-acting fra stemmerne bag den animerede serie er Spiderman allerede på rette vej, inden man overhovedet har startet spillet. Det benytter oven i købet den samme 3D grafik-motor som THS, hvilket både kan ses og mærkes. Grafikken er flot og detaljeret, og spillet kører i en absolut acceptabel opdateringshastighed – Neversoft beviser atter, at der stadig er liv i den lille grå.

Desværre bliver spillet sjældent bedre end første bane, idet denne byder på den største portion af både snigeri og action. Mange af de øvrige baner er decideret action-prægede, med overflod af fjender, som skal bekæmpes “head-on”. Der er også flere baner, som kræver konstant bevægelse for at sikre Spideys overlevelse. Hvor mange steder så vi dét i Metal Gear Solid? Sammenligningen er desværre valid nok, idet de fleste vil tænke på MGS, når de starter ud på første bane af Spider-Man. På senere baner er det nok klogest, hvis man ikke nævner Hideo Kojimas mesterværk højt.

For at føje spot til skade, kan det gennemføres på betydeligt kortere tid end you-know-what. Gennemførelse af spillet giver dog mulighed for at besøge banerne igen på jagt efter omslag fra Marvel Comics klassikere, i nyt tøj og med ubegrænset brug af net. Et plus, som nok prmimært henvender sig til Marvel-fans. Summa summarum: Det er stadig et virkelig godt spil, men her 2 måneder inden PS2 kommer på gaden, forventer man måske bare lidt mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.