Dragon’s Lair Anime

4 out of 6 stars
Dragon’s Lair Anime er mig bekendt det eneste danske blad fokuseret på Anime og Manga, så ønsker man en mere lokal indfaldsvinkel end de tidligere anmeldte Manga Max og Animerica giver, kan man henvende sig her. I det her anmeldte nr. 7 byder Dragon’s Lair Anime bl.a. på følgende indhold:

  • Blandede nyheder, informativt og spændende. Magter at blande internationalt og lokalt stof godt.
  • Artikel om sportsmanga. Velskrevet og med god pointe. Det undrer mig, at Tenchi er nævnt som en rugby-anime.
  • Artikel om World Master Theater, der bl.a. har stået for de mumi-troldefilm, vi er vokset op på. Alternativ anime!
  • Japans Konsolmarked smider en masse factoids op om konsolspil, oversættelser, importrestriktioner, Hong Kong pirater, dating-simulatorer og andet skægt, desværre mangler pointen.
  • Hot/not-listen viser, hvad der er sejt og ej i Japan. Det er godt at se, at fjernsynsreklamer og Dreamcast er dømt ude, selvom jeg har lidt svært ved at tro på sidstnævnte. Det havde været rart med kildeangivelser på de forskellige ting.
  • Norner, Kimærer og Månegudinder er en artikel, der prøver at vise, hvor japanerne låner fra den vestlige kultur. Jeg blev forvirret, men ikke så meget som af den næste.
  • Kybernetik: Artiklen, der prøver at få hoved og hale på forskellen mellem androider og bioroider, og hvad kybernetik egentlig er. Jeg tror at både forfatter, typograf og læser er forvirrede efter dén mundfuld.
  • Akira, gennemgang af historie og soundtrack. Historiegennemgangen formår at bruge ordene “galskab” og “ødelæggelse” så mange gange, at jeg gav op til sidst. Til gengæld er beskrivelsen af soundtracket rigtig god, CD’en er skrevet på indkøbslisten. Artiklen glemmer at nævne, at der er udgivet to soundtracks til Akira. Pas på inden du køber.
  • De obligatoriske anmeldelser af musik, anime, manga og spil. Godt, velskrevet mix. Tydelig angivelse af plusser og minusser, dog ingen karaktergivelse.
  • Mangategneserie. Dragon’s Lair Anime er meget stolte af at kunne bringe deres helt egen manga. Den er flot tegnet, men 4 sider er alt for lidt til at skabe interesse. Til gengæld når de at gen-mutere en guldfisk, så den kan flyve og sige “muku muku”..

Generelt gør Dragon’s Lair Anime et godt job i at være så alsidigt som muligt. De dækker sub-kulturen godt, har fingeren på pulsen og er godt inde i alle områder. Layoutet er stilrent gennem de 43 sider, selvom man savner farver. Korrekturlæseren har ligget på den lade side igennem flere af artiklerne og enkelte forfattere bør klargøre pointen inden de farer i blækhuset.

Dragon’s Lair Anime er et godt blad lavet af amatører, der brænder for at fortælle dig om deres obskure, japanske interesse. Grundet det meget lokale stof, har bladet fin eksistensberettigelse blandt det rige udbud af web-magasiner.

Læs mere på www.dragons-lair.dk/anime/.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.