Tenchi in Tokyo, vol. 8: A New Ending

4 out of 6 stars

Det er svært at sige noget om den sidste udgivelse i Tenchi in Tokyo-serien uden at komme med spoilers, så jeg vil holde mig helt fra at kommentere handlingen. Til gengæld kan jeg roligt afsløre, at spændingen skrues godt op i disse fire afsluttende episoder. Tenchi viser endnu en gang, at selvom han ikke siger så meget, har han hjertet det rigtige sted og styr på sine værdier. Med hele holdet samlet om sig leverer han en rigtig feel-good og ægte Tenchi-afslutning på serien.

Med serien vel overstået er det på sin plads at bruge lidt tid på et retrospektivt kig på alle 26 episoder. Karakteren ovenfor er derfor en samlet bedømmelse af hele serien.

Tenchi in Tokyo er både stil- og indholdsmæssigt meget forskellig fra OVA’en og filmene (Tenchi Muyo in love, Daughter of Darkness og Tenchi Forever). Hvor man tidligere har været vidne til et godt mix af humor og seriøsitet, er der i Tenchi in Tokyo skruet kraftigt op for humoren (især slapstick) og tilsvarende ned for seriøsiteten. Animationen er ikke på teknisk niveau med hverken OVA’en eller filmene, men for en TV-serie ligger den i den bedre ende.

Plotmæssigt har Tenchi in Tokyo ikke meget at byde på. Som sædvanligt med de forskellige Tenchi-inkarnationer, er karaktererne fælles med de andre udgivelser, men deres baggrund og historier er unikke for serien. Først i episode 7 får vi at vide, hvordan de har fundet sammen og først i episode 20 får vi skurken Yugis historie. Mellem alle de vanvittige situationer karaktererne udsætter sig selv og hinanden for er der ikke meget plads til historien, der tilmed er sandblæst for originalitet.

Tenchi in Tokyo‘s plusser skal altså hentes i persongalleriet, og et af de største er den nye karakter Sakuya (stemme af Iizuka Mayumi, der interviewes og synger på disc 3 i OVA box’en). Hun er den første normale pige i Tenchi’s omgangskreds, og naturligvis forelsker hun sig straks i ham. Ikke gode nyheder for Ryoko og Aeka, men for os gamle romantikere er der mange dejlige scener mellem Sakuya og Tenchi. Ydermere gemmer Sakuya på flere store overraskelser, jeg ikke havde set komme.

Musikken er ikke specielt bemærkelsesværdig – titelsangen er ikke min kop te men er faldet i god jord hos mange andre. Jeg er dog nødt til at advare om ED-sangen: Når du har hørt den bare én gang, sidder den fast i dagevis. Yamerarenai!

Tenchi in Tokyo er ikke essentiel i Tenchi-universet på samme måde som OVA’en og de tre film er. Den er ganske underholdende, men med et plot, der kan skrives på kanten af et frimærke er karaktererne seriens eneste aktiv. Heldigvis kan man næsten umuligt gå galt i byen med det vidunderlige Tenchi-cast som sørger for at holde alle 26 episoder i levende live.

At sige farvel til Tenchi in Tokyo er som at afslutte en god bog: Man savner straks karaktererne og ønsker at opleve dem i nye eventyr. Har du det på samme måde vil det utvivlsomt glæde dig, at d. 20. juni begynder Pioneer at udgive serien Tenchi Universe (den første Tenchi TV-serie) på 26 episoder fordelt på 8 separate DVD’er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.