Anime: The Second Impact

Langsomt listede det sig ind på os. Vi vidste det ville ske. Den næste generation af anime serier og feature-film er over os. Det, som blandt otaku’erne på redaktionen blev omtalt som The Second Impact, er langt om længe en realitet.

Med den snarlige afslutning af Cowboy Bebop i november, og Trigun som lige har rundet sin 13-episoders fødselsdag, og dermed er halvvejs, bliver vi nu bombarderet med et sandt festmåltid af ny anime.

Alle større udgivere har kørt de store kanoner i stilling, og har allerede fyret de første skud af i den blodige kamp om den hungrende skare af anime-fans. Om det er en velsignelse eller forbandelse er op til den enkelte at afgøre. Det er som at have frit valg på alle hylder i en slikforretning, uden at have noget at bære det hele i.

Serier – TV og OVA:

Af serier vi allerede er begyndt at tage hul på, kan nævnes Key The Metal Idol, Sol Bianca, Bubblegum Crisis 2040 og Gundam Wing.
Den længede ventede The Vision of Escaflowne er nu langt om længe nået til udgivelse, og Bandai har allerede fortryllet mig med dens første 4 episoder.

Ligeså spændende er ADV’s Gasaraki, som lægger op til den mest interessante og dybe mecha-historie til dato. Ligesom i Neon Genesis Evangelion (som desuden byder på den ventede DVD 0:2 i denne måned), er der en meget voksen tilgang til emnet. – Men hvor Neon Genesis stadig svælger i hård sci-fi og fantasi, så er Gasaraki meget mere realistisk og har en dybde og mystik, der er ulig nogen anden, og som bare fænger med det samme. En anmeldelse af seriens første 4 episoder vil følge snarest.

For kort tid siden gik startskuddet desuden også til Rurouni Kenshin, en af de sjældne anime serier som rent faktisk berører Japans historie. Med roden i meiji-perioden, er der lagt i ovnen til et samurai-show af en anderledes karakter end sin meget seriøse og dybe 4-episoders OVA, som er blevet udgivet under navnet Samurai X af ADV. Denne serie er udgivet senere, men foregår rent kronologisk nogle år tidligere, og fastlægger forhistorien til TV-serien. 3 af redaktionens anime-interesserede trak ikke vejret i 2 timer, da showet blev vist på J-popcon for nogle uger siden, så vær vis på at denne serie får en fornem behandling.

Martian Successor Nadesico gør sin entré i november og danner sammen med Outlaw Star og Black Heaven (rock&roll og rumkrig) rumfronten langt ind i næste år.
Af mere søde og tuttenuttede serier kan nævnes den første sæson af Cardcaptor Sakura, som også er et november-barn på foreløbigt 35 episoder.
I den humoristiske afkrog stikker serien Lost Universe hovedet frem – en serie som er blevet kategoriseret som speed-induceret Slayers i rummet. Sammen med serien Dual som er en skarp parodi på Neon Genesis Evangelion, kommer seriøsiteten ikke til at tage fuldkommen over i denne omgang.

Men det stopper ikke her…

Box sets:

Der er også et par af de tunge drenge med i denne omgang, af “økonomi-vælter”-størrelse. Det er disse box-sets som man bare eje, og derfor tvinger én ud i en grotesk slankekur, eller kriminalitet.
Den søde juletid byder på to opfølgere af tidligere box-sets, nemlig:

Slayers Next Box (26 episoder), som allerede udgives i denne måned og Fushigi Yuugi Seiryu Box (26 episoder) som rammer os først i december.
Ligeledes udkommer The Irrisponsible Captain Tylor (26 episoder) fra ADV i midten af december. Gudskelov har man dog valget mellem at købe hele serien som box set, eller lindre smerten ved at købe DVD’erne enkeltvis, for begge udkommer nemlig samtidig.

Er man ikke stor fan af ovenstående serier kan man ånde lettet op, og leve sit liv nogenlunde normalt. Jeg kan bare ikke.

Feature film:

Der er også en stribe nævneværdige feature-film på vej, hvoraf den mest ventede er Mononoke Hime (Princess Mononoke), som bliver udgivet af Disney. Udfra de fabelagtige anmeldelser og de billeder jeg har kunnet tilrane mig, ser det ud til at være et anime-brag af episke proportioner.
Der bliver desuden pirket til Macross-universet endnu en gang med Macross II fra Manga Entertainment og mere rum-akademi bliver det til med Wings of Honneamise.

Sidst men ikke mindst skal nævnes den kommercielle Sin – The Motion Picture, som er løst baseret på sidste års PC-spil af samme navn, og filmen Shinesman som er en direkte parodi på mecha-helte-syndromet, som al for megen anime tager dybt seriøst.

Til sidst vil jeg også gøre opmærksom på en af de mest sindssyge anime-serier til dato, ved navn FLCL (fonetisk: “flikli”), som ligger i den knapt så alment tilgængelige ende. Den har ikke fået nogen officiel udgivelse i US, og kan derfor kun bestilles direkte fra Japan, hos f.eks. CD Japan.

Vær vis på at samtlige anime-fanatiske GC-skribenter river sig i håret lige nu. Jeg er selv ifærd med at med at sælge min krop til forsømte husmødre, mens Lars, Casper og Jens sikkert har gang i andre degraderende projekter, for at få råd til at ride med på bølgen i vinterens anime-syndflod. Der bliver ingen jul i år for mit vedkommende, men er det prisen jeg må betale – so be it.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.